14-årige Tobias skal konfirmeres d. 10. maj. Hans far døde for 4 år siden og hans mor er sygemeldt efter flere blodpropper og modtager kontanthjælp. Med 3 yngre søskende er konfirmationsfesten en stor udgift for familien.Derfor faldt konfirmationsstipendiet fra Børnesagens Fællesråd på et tørt sted:

”Jeg blev rigtigt glad”, siger Tobias’ mor, Patricia. ”Jeg begyndte at græde. Det giver mig mulighed for at få lidt mere end kun én ret mad. Vi kan også få dessert”.

Se også: Gratis Blå Mandag i Tivoli for fattige konfirmander

”Stigningen i antallet af ansøgere er eksplosiv: Siden forrige år er ansøgninger om konfirmationshjælp tidoblet. Alle ansøgerne er eneforsørgere, som er decideret fattige og altså lever for et meget lille rådighedsbeløb. 98 % er kvinder, som er langvarigt væk fra arbejdsmarkedet, ofte fordi de selv, eller deres børn, er syge,” siger Børnesagens sekretariatschef, Inge Marie Nielsen.

Se også: Kirker samler ind til fattiges konfirmationer

”Min søn er ikke den krævende type og får ikke lommepenge, men jeg synes ikke, at han skulle føle sig anderledes end alle andre konfirmander. Derfor var det vigtigt for mig at kunne holde en rigtig fest, hvor familier og venner kunne fejre ham”, forklarer Patricia, der allerede er begyndt at jage tilbud i de lokale butikker for at skaffe maden så billigt som muligt.

Tobias har købt sin konfirmationsjakke brugt for 800 kr., som er penge, han har arvet fra sin far.

”Det betyder ikke så meget for mig, om jeg får store gaver eller ej. Det, at jeg får en fest som alle andre, er en gave i sig selv”, siger han.

Se DR TV AVISENS indslag om Børnesagens konfirmationsstipendier (06:07)

SÅDAN STØTTER DU KONFIRMATIONSINDSAMLINGEN:

Sms: Du giver 100 kroner ved at sende en sms med teksten BØRNEGAVE til 1231.

MobilePay: Du kan overføre et valgfrit bidrag til 24 62 62 29

Netbank: Du kan overføre dit bidrag til  2102 – 8420041773

Giro: Indbetal dit bidrag på giro 502 5435

Gennemsigtighed og etik

Børnesagens Fællesråd efterlever Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBROs indsamlingsetiske retningslinjer. Læs mere på www.isobro.dk