Børnesagen har modtaget en donation på 324.275 kr. fra Fodboldfonden til konfirmationsstipendier til socialt udsatte unge. Den flotte donation betyder, at vi kan imødekomme samtlige kvalificerede ansøgninger til årets konfirmationsstipendier, inklusive de 119, der i marts fik afslag pga. begrænsede midler.

”Børnesagens konfirmationsstipendier gør en kæmpe forskel og er med til at inkludere udsatte unge i fællesskabet. Vi er derfor dybt taknemmelige for donationen fra Fodboldfonden, er gør det muligt at imødekomme samtlige ansøgere, der falder inden for vores kriterier”, siger sekretariatschef, Inge Marie Nielsen.

Se også: Flere fattige forældre søger hjælp til konfirmationen.

Børnesagen uddelte i marts konfirmationsstipendier for i alt 92.500 kr. til 5 tvillingekonfirmationer og 30 konfirmationer med én konfirmand. Samtidig måtte vi give afslag til 119 kvalificerede ansøgninger på grund af begrænsede midler.

”Med donationen fra Fodboldfonden har vi kunnet imødekomme de 119 socialt udsatte konfirmander, der kaldte forgæves på vores hjælp i første omgang. Vi har således i år kunnet uddele i alt 154 konfirmationsstipendier for sammenlagt kr. 416.775 kr.”, siger sekretariatsleder Inge Marie Nielsen.

Se også: Sociologer: Derfor bruger fattige familier penge på konfirmation.

”Vi samarbejder vi med Børnesagens Fællesråd om at uddele stipendier til konfirmationsfest, jul, fritidsaktiviteter og uddannelses til eneforsørgere og vi har et mål om at hjælpe ALLE familier, der ansøger om hjælp via stipendieprogrammet og opfylder kravene for at få et stipendie”, siger Stine Schmeichel og Christine Kvist fra Fodboldfonden, der glæder sig over at være med til at hjælpe flere udsatte familier til en bedre konfirmation.

Vi var to meget glade og overvældede stiftere efter Fodboldfondens "Spring Ball" i sidste søndags. 1,5 mio. kr. blev…

Slået op af Fodboldfonden28. marts 2018

 

Flertallet af ansøgerne til Børnesagens konfirmationsstipendier er eneforsørgere på kontanthjælp. Ansøgerne beskriver typisk, hvordan de seneste års reformer på socialområdet, særligt kontanthjælpsloftet, har slået bunden ud af en i forvejen skrøbelig økonomi. Videre er ansøgerne ofte ramt af alvorlig psykisk eller fysisk sygdom; egne eller børnenes.

Sidste år blev 45.372 unge konfirmeret i folkekirken. Det svarer til 67,8 af alle unge, viser tal fra Kirkeministeriet.

Milles mor er i ressourceforløb, og der er ikke meget at gøre godt med i hverdagen. Derfor faldt konfirmations-stipendiet fra Børnesagen på et tørt sted.
”Jeg er simpelthen så glad”, siger Mille. ”Nu kan jeg få en fest, der minder lidt om mine veninders”

Se også: Mor: Uden hjælp havde mine drenge ikke fået nogen konfirmation
.

(Opdatering: En anonym, lokal donation på en fuldt konfirmations-stipendium til en konfirmand i lokalområdet betyder, at der nu i alt er 155, der har modtaget et konfirmationsstipendium i 2018).