15-årige Anna blev konfirmeret i weekenden. Hendes mor, Betina, har været sygemeldt siden 2013 med depression og PTSD efter et voldeligt forhold. Da sygedagpengene ophørte, kom hun på kontanthjælp.

Familiens rådighedsbeløb er på 1800 kr. om måneden, og derfor faldt konfirmationsstipendiet fra Børnesagens Fællesråd på et tørt sted.

”Det bedste var at se Annas smil”, fortæller Betina. ”Det betød så meget, at hun ikke følte sig udenfor i forhold til klassekammeraterne. Der blev også råd en middag med den nærmeste familie og til at hun deltog i Blå Mandag sammen med de andre”.

Se også: Sociologer: Derfor bruger fattige familier penge på konfirmation

”Det er jo ikke sådan, at vi går sultne i seng om aftenen, men som eneforsøger på kontanthjælp er det meget svært for mig at lægge til side til en fest eller andre store udgifter”, forklarer Betina.

Børnesagens Fællesråd har uddelt stipendier til konfirmationer siden 2013, og på få år er antallet af ansøgere, som søger støtte til at holde konfirmation, mere end fordoblet.

Børnesagens statistikker viser blandt andet, at kontanthjælpsloftet spiller en væsentlig rolle i stigningen af ansøgninger.

Et konfirmationsstipendium udgør 2.500 kr. og ved en tvillingekonfirmation 3.500 kr., som udbetales af Børnesagens Fællesråd skattefrit.

Børnesagen har valgt, at eneforsørgere, der modtager konfirmationsstipendier, efterfølgende bliver henvist til rådgivning.

Rådgivningen kan varetages af en række af vores medlemsorganisationer; fx KFUM’s Sociale Arbejde, Mødrehjælpen, Home-Start og BROEN Danmark.

Rådgivningen kan også varetages af Børnesagens socialrådgiver.

Se også: Flere søger hjælp til konfirmationsfesten

COLOURBOX6946653
(Modelfoto)