Reduceringen af ulighed er et af FN’s globale mål. Kom til debatmøde, hvor Børnesagens sekretariatschef, Inge Marie Nielsen, sætter spot på uligheden i Danmark og konsekvenserne for udsatte børn og unge.

Verdens lande vedtog i 2015 FN 2030-dagsordenen for bæredygtig udvikling og de tilhørende 17 verdensmål

 

Verdensmålene er gensidigt afhængige og balancerer de tre dimensioner af bæredygtig udvikling – økonomisk, socialt og miljømæssigt. Verdensmålene gælder derfor for alle verdens lande og har i kraft af deres universalitet både en national og en international dimension.

Regeringen lancerede i marts 2017 en handlingsplan for Danmarks opfølgning på FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Se handlingsplanen HER

Mellemfolkeligt Samvirke inviterer til debatmøde om Verdensmål 10, der handler om at reducere økonomisk ulighed i og mellem lande.

Oplægsholder er bl.a. Børnesagens sekretariatschef, Inge Marie Nielsen, der vil belyse uligheden i Danmark og konsekvenserne for udsatte børn og unge.

Kristian Weise, direktør i Tænketanken Cevea, vil fortælle om, hvilke politiske beslutninger og socioøkonomiske faktorer, der gør, at uligheden er stigende i Danmark.

Og Maja Andersen, kampagnerådgiver i Mellemfolkeligt Samvirke, vil fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at vi i Danmark reagerer på den stigende ulighed og hvilket ansvar vi har i en global sammenhæng.

Hvor: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, København
Hvornår: Torsdag d. 15. marts fra 18.00-20.00.

Der er gratis afgang, men tilmelding er nødvendig.

Tilmeld dig debatmødet HER