Hos Børnesagens Fællesråd har vi i år modtaget hele 1773 ansøgninger om julestipendier. Det er næsten en tredobling siden sidste år. Med næsten en halv million kr. til uddeling, hvilket også er rekord, har vi alligevel været nødt til at give afslag til mange.

Se også ► Formand: Julehjælp i september vidner om flere fattige børn

Børnesagens stipendiebestyrelse og sekretariat har i dag sendt julestipendier til 320 børnefamilier til en værdi af 489.500 kr.

Der er sammenlagt 567 børn i familierne, som får mulighed for en jul, der minder om deres kammeraters.

Men på trods af den næste halve million kroner., som er samlet sammen, er der stadig langt over 1000 ansøgere, som vi desværre ikke har mulighed for at imødekomme med et julestipendium.

En del af de afviste stipendieansøgere får – via Børnesagens samarbejde med Fodboldfonden – tilbudt  billetter til Seebach musicalen på Fredericia Teater og andre får en billet til Lalandia i Billund eller i Rødby.

 

Et julestipendium fra Børnesagen består af 1.300 – 2.200 kr. kr., afhængigt af antal børn i familien. Stipendierne tildeles børn af eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en anden lav ydelse.

”Kontanthjælpsreformerne går som en rød tråd gennem ansøgningerne”, oplyser formand for Børnesagens Fællesråd, René Skau Björnsson. ”Især kontanthjælpsloftet nævnes igen og igen. Det er særligt enlige mødre, som ikke kan få pengene til at slå til, fordi de har mistet boligtilskuddet eller boligsikringen”.

”Vi synes som udgangspunkt, at det er samfundets ansvar at sikre børn mod fattigdom og udsathed. Men vi er dybt taknemmelige over de flotte donationer, der betyder at vi kan være med til at sikre flere udsatte børn og unge en jul, der minder om den, andre tager for givet” siger sekretariatschef i Børnesagens Fællesråd, Inge Marie Nielsen.

Foruden Hempel Fonden (150.000 kr.) og Louis Petersens Legat (125.000 kr.) har følgende bidraget til juleindsamlingen: Anonym giver, formidlet via Ledøje-Smørum kirke (80.150 kr.), Meyerdonationen (50.000 kr.), Socialstyrelsen (25.246 kr.), Odd Fellow Logen (25.000 kr.), Fodboldfonden/Ordrup skole (21.072 kr.), Brødrene Hartmanns Fond (15.000 kr.) og Plantorama (3000 kr.)

Se også: Prominent kunstner donerer værk til Børnesagens juleindsamling

Hertil kommer en række private gaver og mindre virksomhedsdonationer samt midler fra Børnesagens kirkeindsamling.

Børnesagens Fællesråds kirkeindsamlinger går helt tilbage til 1911, og er en grundlæggende del af vores arbejde for bedre forhold for udsatte børn og unge i Danmark. Det er også årsagen til, at Børnesagens Fællesråd har fået Kongelig Resolution på juleaften som indsamlingsdag i de danske folkekirker.

De penge, der lægges i kirkebøsserne i december måned 2017, deles ud som julestipendier i 2018.