Overlæge, dr.med. Peter Gøtzsche – der er kendt for sin kritik af medicinalindustrien og lægernes omgang med psykofarmaka – er oplægsholder når FADD 7.-8. marts 2018 holder døgnseminar om psykiatri, diagnoser og behandling i relation til udsatte børn og unge.

Peter Gøtzsche kritiserer brugen af medicin, når man behandler unge, der er psykisk sårbare:

”Psykofarmaka bør undgås, især til børn og unge. Det er der mange grunde til. Alle psykofarmaka synes at skade mere end de gavner på lidt længere sigt, og medicin mod depression og psykoser har ikke engang en relevant effekt på kort sigt”, siger han.

Særligt mener han, at antidepressiv har en negativ virkning på unge, der har en psykisk lidelse:

”Medicin mod depression øger risikoen for aggression og selvmord, hvorimod psykoterapi mindsker risikoen for selvmord. Også af denne grund bør man foretrække psykoterapi, der lærer patienten at håndtere livets vanskeligheder på en bedre måde”.

Se også: Diagnoser er ikke forklaringer.

På seminaret om psykiatri, diagnoser og behandling i relation til udsatte børn og unge kan du også møde Ivan Sloth, Anja Mailund Thomsen og Anne Tolborg, henholdsvis afdelingsleder og psykologer på Holmstrupgård, som er en socialpsykiatrisk behandlingsinstitution for unge med psykiatriske lidelser og spiseforstyrrelser.

Anders Bonderup Kirstein, psykolog på Dyssegården, der tilbyder psykiatrisk behandling af børn og unge med begyndende psykiatriske lidelser, holder oplæg om miljøterapi for unge med psykose eller autisme.

Døgnseminaret finder sted på Metalskolen Jørlunde, Slagslundevej 13, 3550 Slangerup.

Program og tilmelding HER