”Når man kan, så mener vi, at man er forpligtiget til at give noget tilbage”. Sådan lyder det fra stifterne af Foreningen for Fodboldfonden, Stine Schmeichel og Christine Kvist om det ansvar de føler for at hjælpe udsatte børn i Danmark.

”Vi ønsker at gøre en mærkbar og konkret forskel for børn og deres familier som af forskellige årsager mistrives. Vi mener, at alle børn har ret til at vokse op under trygge, kærlige og omsorgsfulde rammer”, siger de.

18622430_219668985198705_352200930986658690_n

Fodboldfondens hovedsamarbejdspartner i år er Børnesagens Fællesråd. Fonden samarbejder med Børnesagen om at uddele stipendier til fritid, konfirmation, uddannelse og jul.

”For udsatte børn i Danmark er det ofte et vilkår at leve med afsavn fx i form af mangel på sund mad og årstidssvarende beklædning. Hos Børnesagens Fællesråd kan fattige børnefamilier få stipendier til bl.a. fritid, konfirmation og jul. De kan gå til en aktivitet i fritiden, få en lille fest, så de har konfirmationen til fælles med deres klassekammerater og holde en god og varm jul med mad på bordet og gaver under træet. Basale ting, de fleste danskere tager for givet”, siger sekretariatschef i Børnesagens Fællesråd, Inge Marie Nielsen.

presse4

Fodboldfonden vil løbende afholde hyggelige og sjove børneevents til fordel for udsatte børn og årligt afholde det eksklusive Spring Ball, en gallafest, hvor der indbydes til underholdning i særklasse, prominente gæster, overraskelser og dans til langt ud på natten. Her vil der også være mulighed for at byde på unikke auktioner.

Foreningen for Fodboldfonden er stiftet med henblik på at etablere den erhvervsdrivende fond Fodboldfonden. Bag fonden står et stærkt fagligt netværk i form at et advisory board, som udgør en rådgivende funktion for foreningens arbejde. Foruden Stine Schmeichel og Christine Kvist, består advisory boardet af Louise Janniche, produktionleder, Nordisk Film, Katja Moesgaard, adm. Direktør, DBU A/S og Inge Marie Nielsen, sekretariatschef, Børnesagens Fællesråd.

Se mere på Fodboldfondens hjemmeside HER

Stine Schmeichel og Christine Kvist har uddannelsesmæssige baggrunde som henholdsvis jordmoder og cand.linc.merc, og har arbejdet med bl.a. børnedødelighed i Afrika og med kommunikation i sociale organisationer som fx Børns Vilkår. Derudover er de begge gift med professionelle fodboldspillere (Kasper Schmeichel og William Kvist).

presse1