Uden for flere af landets kirker vil der på årets største konfirmationsweekend holde både sportsvogne og limousiner. Men mens nogle har svært ved at beslutte sig for farven på bilen, der skal bringe dem rundt på den store dag, søger et stigende antal danskere om økonomisk hjælp hos fonde og sogne for overhovedet at have råd til konfirmandens tøj og en beskeden fest, skriver Jyllands-Posten i dag.

Se også: Kirker samler ind til fattiges konfirmationer

Torben Colling Jensen er på kontanthjælp og alene med sine tvillingedøtre. Han har tidligere været bl.a. fotograf og klipper, men et dårligt hjerte har begrænset hans muligheder for at finde et nyt job. På trods af et forsørgerbidrag fra ekskonen lever familien skrabet, og der er ikke plads til mange udskejelser ved siden af de faste udgifter.

»Det er særligt ved højtider og i ferier, jeg tænker over, at vi ikke har så mange midler at gøre med. Skolernes seks uger lange sommerferie kan f.eks. godt være svær at fylde ud med spændende, men gratis aktiviteter,« siger faderen til avisen.

Der har dog aldrig været nogen tvivl om, at pigerne skulle have en konfirmationsfest. I den lille familie er der altid blevet bedt aftenbøn, og for faderen er det vigtigt at markere den kristne tradition, der ligger i konfirmationen. Også selv om det koster nogle penge.

»Jeg ville virkelig gerne have sparet nogle penge op til dagen. Men med de få midler, jeg har at gøre godt med, er det ikke muligt.«

Det er netop det problem, Børnesagens Fællesråd ofte ser blandt ansøgerne.

»At være fattig forælder er ikke noget, man skilter med i Danmark. Vores informationskampagner har ramt ned i et ellers tabubelagt emne, og forhåbentlig kan det få nogle flere til at tale åbent om deres manglende ressourcer,« siger Inge Marie Nielsen, sekretariatschef hos Børnesagens Fællesråd til Jyllands-Posten.

Se også: 14-årige Tobias får hjælp til konfirmationen

»Vi har ingen holdning til, om de mere velstillede forældre burde lade deres sportsvogne stå i garagen, men vi mener, at unge har ret til at føle sig på lige fod med deres kammerater ift. at kunne få en konfirmationsfest og deltage i den efterfølgende blå mandag,« siger Inge Marie Nielsen til Jyllands-Posten.

På konfirmationsdagen den 14. maj samles familien og de nærmeste venner til Cathrine og Therese Lima Colling, Torben Colling Jensens døtre, på en lokal café til brunch. Dagen efter har de to konfirmander fået lov til at holde fest for deres kammerater.

Therese Lima Colling Jensen har set frem til dagen længe.

»For mig er gaverne ikke det vigtigste. Jeg synes, det er en kæmpe gave i sig selv, at vi får lov til at holde fest for en masse af vores venner. Det er der mange af de andre, der ikke har fået lov til, de må kun have familien med,« siger datteren til Jyllands-Posten.

Børnesagens Fællesråd er allerede begyndt at samle ind til næste års pulje og regner med, at endnu flere end i år vil søge pga. den øgede medieomtale, der har været i år.

Læs hele artiklen i Jyllands-Posten her (Kræver abonnement)

SÅDAN STØTTER DU KONFIRMATIONSINDSAMLINGEN:

Sms: Du giver 100 kroner ved at sende en sms med teksten BØRNEGAVE til 1231.

MobilePay: Du kan overføre et valgfrit bidrag til 24 62 62 29

Netbank: Du kan overføre dit bidrag til  2102 – 8420041773

Giro: Indbetal dit bidrag på giro 502 5435

Gennemsigtighed og etik

Børnesagens Fællesråd efterlever Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBROs indsamlingsetiske retningslinjer. Læs mere på www.isobro.dk