I december afholdes Børnesagens store juleindsamling, som samler penge ind til fordel for udsatte børn i Danmark. I den forbindelse har billedkunstneren Peder Stougaard doneret et værk, der i plakatform sendes ud til samtlige ca. 4400 kirker og præster i landet.

”Jeg synes, at Børnesagen gør et fint og vigtigt arbejde med især bekæmpelse af fattigdom i Danmark. Og netop julen kan være en svær tid for mange”, fortæller Peder Stougaard.

At pengene, der kommer ind i forbindelse med julesamlingen går til udsatte børn og unge betyder også meget for ham.

“Jeg har fået den evne, at kunne udtrykke mig i billeder. Al min kunst er udtryk for det liv, jeg har levet og har især baggrund i mit barndomsliv på et godt børnehjem. Derfor føler jeg det fuldstændigt naturligt at støtte Børnesagens arbejde for anbragte og sårbare børn”, siger Peder Stougaard, der tidligere har doneret kunst til sociale organisationer, inklusive Børns Vilkår, Børns Voksenvenner, Hus Forbi og Godhavnsdrengene.

Peder Stougaard er uddannet på Aarhus Kunstakademi og modtager af en række priser, bl.a. Århus Kommunes Kunstnerlegat og Århus Amts Kulturpris. Allerede mens han gik på akademiet åbnede han Galleri Øst i Knudrisgade i Århus og han har tillige stiftet Dansk Plakatmuseum, der med sine mere end 400.000 plakater har opnået statsanerkendelse som museum og en del af Den Gamle By.

”Det varmer mit hjerte hver gang jeg via mit kunst kan være med til at gøre en forskel for børn og unge som har brug for hjælp og støtte”, siger Peder Stougaard, hvis plakat nu er på vej ud til samtlige Danmarks kirker, der samler ind til Børnesagen i hele december måned.

”Vi er meget, meget glade for samarbejdet med Peder Stougaard om årets juleplakat”, siger Inge Marie Nielsen, sekretariatschef i Børnesagen. ”Hans billedsprog er både meget personligt og samtidig alment, så at alle kan spejle sig i de anonyme ansigter og gøre dem til konkrete individer”.

Kirkernes juleindsamling gør det muligt for Børnesagen at sprede et håb blandt børn i nød. Du kan læse mere om indsamlingen her: Juleindsamling i kirken 2017