I år er det 30 år siden, at verdens statsledere besluttede, at børn har brug for deres helt egne menneskerettigheder – nemlig FN’s Børnekonvention. Børnesagen markerer 30-året med en høring 7. februar på Christiansborg:

 

30 år med FN’s Børnekonvention: Har Danmarks børn fået det bedre?

 

STED: Fællessalen i Folketinget, Christiansborg, København

TID: 07/02-2018 – 09:00 – 14:45

Antallet af pladser er begrænset. Tilmelding er nødvendig.

Høringen ”30 år med Børnekonventionen: Har Danmarks børn fået det bedre?” sætter fokus på børns rettigheder i Danmark.

Høringen markerer 30 året for vedtagelsen af FN’s Børnekonvention; den mest ratificerede, internationale menneskerettighedstraktat i historien.

Ved at forandre synet på børn – fra passive objekter til selvstændige mennesker med egne rettigheder – har konventionen bidraget til en række bemærkelsesværdige forbedringer for børn i Danmark, men vi kan gøre det endnu bedre.

Høringen, der åbnes af Troels Ravn, MF og formand for Folketingets Social -, Indenrigs – og Børneudvalg, byder på en lang række key note speakere, inklusive børne- og socialminister, Mai Mercado, MF Pernille Rosenkrantz-Theil og medlem af FN’s Børnekomite, Bragi Gudmundsson.

Programmet byder også på rettighedscases fra UNICEF og børnerådene på døgninstitutioner, som fortæller om deres praktiske erfaringer med at integrere Børnekonventionen.

Danske Skoleelever og Institut for Menneskerettigheder præsenterer landevindinger og udfordringer med at styrke Børnekonventionen i Danmark.

Se programmet HER

På høringen uddeles Børnesagsprisen 2019

TILMELD DIG HER

 

Praktisk info

ARRANGØR: Børnesagens Fællesråd

PRIS: kr. 395,-
Ved tre samtidige tilmeldinger fra ét arbejdssted er prisen 300 kr. pr.deltager.
Alle, der tilmelder sig, får et autosvar. Heri er oplysninger om betaling.
Prisen inkluderer frokost, kaffe/te og vand.

På Christiansborg

Adgang til høringen sker via Christiansborgs besøgsindgang, der ligger til højre for hovedtrappen. Her skal alle igennem et sikkerhedstjek, hvor efter man får udleveret et navneskilt, som giver adgang til Fællessalen.
Der kan forventes lidt kø ved indgangen på grund af sikkerhedstjekket.

Du kan ankomme fra kl. 8:30. Kl. 9:00 til 9:30 serveres kaffe og te foran Fællessalen