Seksuel risikoadfærd hos børn og unge – hvordan skaber vi tryghed?

Tilmeld dig her

 

Sted: Fællessalen i Folketinget, Christiansborg, København

Tid: 06-12-16 – 9.00-14.40

Deltagergebyr: 595 kr. per person, dog 500 kr. ved tre samtidige tilmeldinger.

Antallet af pladser er begrænset. Tilmelding er nødvendig.

På høringen kan du blandt andet høre fra den norske ekspertforsker Anne Grytbakk, politiker Marianne Jelved og aktivist Emma Holten. Du får selv muligheden for at deltage i debatterne og stille spørgsmål samt overvære uddelingen af Børnesagsprisen 2016, der i år overrækkes af Özlem Cekic.

Se det fulde program her

 

Hvert år afholder vi Børnesagens Fællesråd en høring på Christiansborg, hvor vi sammen med eksperter, politikere og fagpersoner diskuterer samfundsforhold, der påvirker udsatte børn og unge. I år skal det handle om børn og unges seksuelle risikoadfærd – og hvordan vi danner ramme om deres tryghed heri.

Tilmeld dig her

 

Seksuel risikoadfærd hos børn og unge, både i og udenfor de digitale medier

Undersøgelser viser, at mange børn og unge har det svært med at tale om sex med deres forældre. I stedet bliver det et emne de ofte selv tumler med, taler med vennerne om eller søger information om på nettet. Grænserne i forhold til den seksuelle adfærd ser ud til hele tiden at rykke sig, også i takt med et forøget brug af sociale medier.

Ord som sexting, seksuel mobning og hævnporno er almindelige betegnelser, som vores børn og unge omgiver sig med. Ydermere opfatter vi en gråzone tendens hos udsatte børn og unge, der bruger seksuelle ydelser til at klare sig gennem dagen og vejen.

Børnesagens Fællesråd ønsker ved den årlige høring på Christiansborg den 6. december 2016 at sætte fokus på, hvordan vi skaber en tryggere tilværelse i en børne- og ungdomskultur, hvor de seksuelle grænser bliver stadig mere flydende.

Politikere, forskere, fagfolk og unge med deres egen historie, vil hver især give deres bud på hvordan vi kan forstå, takle og beskytte vores børn og unge.

Vi har brug for mere viden og italesættelse på området. Argumenterne for hvordan vi bedst kan skabe tryghed og forståelse må uddybes på høringen, så anbefalingerne kan gives videre til de rette beslutningstagere.

For det handler om at skabe en tryg tilværelse for alle vores børn og unge – også på det seksuelle område!

Vi glæder os til at se jer!