BROEN Danmark, der hjælper udsatte børn og unge til et aktiv fritidsliv, har i dag modtaget Børnesagsprisen 2015.

”Alene forrige år hjalp BROEN mere end 2500 børn og unge til en aktiv fritid. Det betyder også, at disse børn og unge er blevet støttet til et godt børne – og ungdomsliv og at de deltager i det lokale foreningsliv på lige fod med deres kammerater”.

Sådan lød det fra forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (protektor for Det Sociale netværk og Headspace), da han på vegne af Børnesagen overrakte prisen til formand for BROEN Danmark, Peter Poulsen.

BROEN er startet i Horsens på privat initiativ af Hans Søgaard i 2002 og er i dag en landsdækkende, frivillig forening med 20 lokalafdelinger fordelt ud over landet.

”Alle børn og unge har brug for venskaber og brug for at være i positive fællesskaber. De skal møde engagerede voksne ildsjæle, som er gode rollemodeller for dem. De får et frirum. De bliver værdsat. Og de får nogle redskaber, som gør dem aktive – også når de skal vælge uddannelse og finde sig en plads i samfundslivet”, sagde Poul Nyrup Rasmussen ved prisoverrækkelsen på Christiansborg.

Se også:  Mød de tre kandidater til Børnesagsprisen

En mor til en 7-årig dreng siger det på denne måde:

”Jeg er BROEN yderst taknemmelig for hjælpen. Det er en stor støtte for mig som enlig mor, og det betyder meget for min dejlige dreng at få mulighed for at gå til fodbold. Det er også noget, vi har gjort til vores fællesskab – det gør os glade … tak fordi I hjælper os”.

Det er 25. gang Børnesagsprisen uddeles og det er et fagligt panel med repræsentanter for Børnesagens Fællesråd, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, der hvert år beslutter, hvem modtageren skal være. Prisen bliver uddelt på Børnesagens årlige børne- og ungdomspolitiske høring på Christiansborg.

Med prisen – en raku brændt skulptur af billedkunstneren Birger Holmgaard – følger 20.000 kr.

Læs priskomiteens motivering

Læs mere om BROEN Danmark