Lisa er mor til to for tidligt fødte tvillinger. Hun oplevede, at hverdagen efter fødslen var udfordrende. Lisa kom derfor i kontakt med HOME-START, der satte hende i forbindelse med familievennen, Stina.

”Jeg kunne ikke det, jeg plejede at kunne. Faktisk følte jeg ikke rigtigt, jeg kunne noget som helst – andet end at prøve at få sovet. Så det er en helt ubeskrivelig gave for mig at vide, at Stina kommer hjem til mig hver tirsdag kl. 14.00-16.00 og hjælper med alt fra ‘vasketøj til frikadeller’, inden vi sammen henter Linus og Silas, som har fuldstændig styr på, at tirsdag er Stina-dag!”, fortæller Lisa og beskriver i den sammenhæng, hvordan den omsorg, hun modtager fra sin familieven, gives videre til hendes børn og mand.

”Mine børn oplever at mor igen har overskud til at smile og endda grine engang i mellem og min mand kan se frem til forhåbentligt snart at have en raskmeldt kone igen. Jeg begynder at kunne hjælpe lidt med at handle ind, lave mad og engagere mig i de mange informationer og møder for forældrene i daginstitutionen og skolen. Det var en meget stor ting for mig, da jeg igen følte at jeg kunne engagere mig i min datters skolegang!”

Således er Lisa et eksempel på en af de småbørnsforældre, der til dagligt er presset, men hvor HOME-START og deres frivillige har medvirket til at give hende det overskud og den støtte, der er nødvendig for, at hun kan være der for sin familie.

HOME-START tilbyder småbørnsfamilier medmenneskelig, praktisk støtte og venskabelig kontakt. Støtten foregår hos familierne selv, hvor en frivillig kommer på besøg to timer om ugen så længe, familien har behov for det. HOME-START yder støtte til familier med mindst ét barn under skolealderen, som har problemer, der kan få deres hverdag til at vælte.

Du kan læse mere om HOME-START her.

HOME-START blev medlem af Børnesagens Fællesråd i 2015.

RESULTATER:

Igangsætter en proces, som gradvist giver overskud og ro i familierne Styrker forældrenes selvtillid, selvstændighed og oplevelse af at være værdifulde Bidrager til at forebygge kriser på lang sigt