LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud: FONDEN ØSTRE GASVÆRK

Katrine var 16 år, da hun besluttede sig for at forlade Jehovas Vidner. Både hendes far og mor var medlemmer, så hun var – sammen med sine søskende – født ind i organisationen. Katrine kunne ikke affinde sig med at leve efter autoritære forskrifter, der fx forbød hende at tage en videregående uddannelse.

”Jeg vidste godt, at det ville blive hårdt at bryde ud”, fortæller hun, ”men det er alligevel noget andet helt konkret og i alle sammenhænge, at blive behandlet som en paria. Jeg eksisterer ikke længere for hverken mine forældre eller mine søskende eller for mine barndomsvenner. De har fuldstændig slået hånden af mig og selvfølgelig gør det ondt. De efterfølgende år var ikke sjove. Jeg var ensom, flakkede rundt og endte med at forsøge at begå selvmord”.

Efter selvmordsforsøget fik Katrine et tilbud om at komme til at bo på Østre Gasværk – en behandlingsinstitution under LOS – Landsorganisationen for sociale tilbud. Fonden Østre Gasværk tilbyder både ambulant behandling, terapi og driver også et bofællesskab.

”Bofællesskabet på Østre Gasværk blev dét, der gjorde forskellen for mig”, siger Katrine. ”Det betød alverden at få en struktureret hverdag med faste måltider og daglige aktiviteter, hvor vi selv havde ansvar for indkøb og rengøring. Og det betød alverden at få støtte til at komme i gang med at tage en studentereksamen, som jeg bestod med flot resultat”.

I dag er Katrine i fuld gang med uddannelsen til pædagog og hun overvejer efterfølgende at tage en kandidatgrad i pædagogisk psykologi.

Du kan læse mere om LOS her.

LOS blev medlem af Børnesagens Fællesråd i 1998.

RESULTATER : Faglig støtte til mere end 553 opholdssteder, botilbud, interne skoler og dagbehandlingstilbud for børn, unge og voksne Medvirker til at sikre høj, professionel kvalitet i indsatsen overfor udsatte børn og unge Gør en forskel ved at rumme de børn og unge, som samfundet har svært ved at rumme