Børnesagens Fællesråd har i år oplevet langt flere ansøgninger om hjælp til konfirmation sammenlignet med tidligere år. Ligesom kirkerne samler mere ind til Børnesagens uddelinger.

Det siger sekretariatschef Inge Marie Nielsen til Kristeligt Dagblad i dag.

”Fra 2013 til 2014 er midler samlet ind hele året i kirkerne steget fra lige under en million kroner til 1.036.000 kroner,” siger hun til avisen. Inge Marie Nielsen skønner, at stigningen blandt andet skyldes en informationskampagne rettet mod kirkerne om indsamling til konfirmationshjælp.

Konfirmationshjælpen, der har været uddelt siden 2013, og som er på omkring 2000 kroner pr. barn, gik i 2013 til kun to konfirmander med eneforældre. I 2014 var der 13 modtagere, mens 154 i år har ansøgt, og 74 unge har fået hjælp.

Læs også: Ansøgninger om konfirmationshjælp tidoblet

Andre sociale organisationer melder også om stigende behov for hjælp til konfirmation. Og kirkerne støtter et stigende antal ansøgere. Men ifølge en gadepræst burde kirken gøre langt mere:

Det er ”helt sikkert”, at kirkerne gerne vil hjælpe folk i nød, også når det handler om konfirmationen, men der er lang vej igen. Kirken er i dag ”en halt kirke”, mener Peder Thyssen, der er korshærspræst i Odense og næstformand i Rådet for Socialt Udsatte i Odense Kommune:

”Kirken i Danmark står på et ben. Det åndelige ben, men ikke det legemlige ben. Det er, som om mennesket kun findes til halsen. Når folk ikke kan betale deres husleje eller ikke har til indkøb af mad, har kirken økonomisk ikke mange muligheder. Den mangler simpelthen en pose penge til netop dette formål”, siger Peder Thyssen til Kristeligt Dagblad.

Læs også: Min søn skal ikke føle sig anderledes på den store dag

Sådan støtter du konfirmationsindsamlingen

Indsamlingen til fordel for udsatte og fattige konfirmander i Danmark er klar til at modtage dit bidrag. Du kan støtte med sms, MobilePay, giro og via bankoverførsel.

SMS “børnegave”til 1231 – og støt med 100 kroner

Valgfrit beløb med MobilePay: 24 62 62 29

Girokort: 502 5435

BANK – Nordea

Registreringsnummer:  2102

Kontonummer:  8420 041 773

Vi takker på forhånd for ethvert bidrag – lille som stort – til konfirmationsindsamlingen.

Gennemsigtighed og etik

Børnesagens Fællesråd efterlever Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation ISOBROs indsamlingsetiske retningslinjer. Læs mere på www.isobro.dk