Lige nu har tusindvis af fattige børn i Danmark brug for vores støtte, så de kan holde jul ligesom alle andre.

Du kan også være med til at hjælpe.

Den fattigdom, der er midt i blandt os, forsvinder let i skyggen af større udenrigspolitiske katastrofer. Men det er ikke kun i verdens fjerne lande, at der er børn, der sidder med sorg og afsavn i julen.  Også i Danmark er der børn, der ikke har det godt på grund af fattigdom, svigt eller misbrug. Der er ikke meget at holde jul for i fattige børnefamilier i Danmark.

”Jeg har haft ondt i maven af bekymringer siden starten af november, for jeg vidste slet ikke hvordan jeg skulle få råd til børnenes julegaver – endsige råd til at sætte mad på bordet i juledagene. Så det er med en stor klump i halsen, jeg takker for julehjælpen. I har reddet julen for mig og for mine to dejlige børn. Tusind tak.” Sådan siger en modtager af julehjælp 2012.

Vi beder om din hjælp. Jo flere der er med os, desto flere fattige børn i Danmark kan vi støtte.

Du kan give et bidrag på 3 enkle måder:

Bankoverførsel:  2102  8420 041 773

Girokort: 502 5435

Mobil: Send sms “BØRNEGAVE” til 1231 (150 kr. + alm. sms takst)

 

Hvem giver vi julehjælp til?

Der er helt klare kriterier for, hvornår en ansøger er berettiget julehjælp. Ansøgerne skal være eneforsørger til et eller flere børn under 18 år og have en sygdom eller anden problemstilling, der ikke gør selvforsørgelse til en mulighed. Vi støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, ledighedsydelse eller anden lav offentligt ydelse.

En eneforsørger, der får julehjælp har oftest mellem 1000 – 2500 kr. pr. måned tilbage, når de faste udgifter er betalt. Det beløb kan dække et beskedent husholdningsbudget, men det rækker ikke til ferier, fødselsdage, tandlæge, fritidsaktiviteter og jul.

Børnesagen samler ind til julehjælp, fordi alle børn fortjener en god jul. En jul, der minder om den, vi andre tager for givet.