Ansøgningskrav

For at komme i betragtning til et julestipendie skal du være eneforsørger til et eller flere børn under 18 år og have brug for økonomisk hjælp. Vi støtter eneforsørgere, der modtager kontanthjælp, dagpenge, sygedagpenge, førtidspension eller en anden lav ydelse.

 

Ansøgningsfrist

Ansøgning til julestipendie 2019 åbnede den 8. oktober 2019, og der var frist den 15. november 2019. Ansøgere til et julestipendie vil få svar senest 17. december 2019. 

 

Juleindsamling

Hvert år samler de danske kirker ind, så udsatte familier i Danmark kan fejre jul. Julestipendierne formidles via Børnesagens Fællesråd til enlige forsørgere, der har en meget dårlig økonomi. Der er tale om mindre beløb.

Mange fattige familier lever isoleret, fordi de ikke har råd til at deltage i det almindelige sociale liv til daglig – f.eks. invitere venner og familie på besøg eller tage bussen eller toget for at besøge andre. Desuden gør familierne alt for at skjule deres økonomiske situation over for omverdenen. Børn og voksne oplever isolationen og ensomheden endnu stærkere i juletiden.

Tilknyttet rådgivning

Børnesagens Fællesråd har valgt, at eneforsørgere, der modtager julestipendier, efterfølgende bliver henvist til rådgivning. På den måde kan vi både hjælpe familierne til en bedre jul, men også hjælpe dem med at få løst de bagvedliggende problemer, så de forhåbentligt ikke skal stå i kø til julestipendier næste år.

Rådgivningen kan varetages af en række af vores medlemsorganisationer; fx KFUM’s Sociale Arbejde, Mødrehjælpen, Home-Start og Broen Danmark.

Vi passer godt på dine oplysninger.
Se vores persondatapolitik HER