Over 1 million kroner er der samlet ind til Børnesagens Juleindsamling 2018, der kulminerede med en stor donation på 300.000 kr. fra Fodboldfonden. Endnu flere eneforsørgere og deres børn har nu udsigt til en glædelig jul.

Fonde, virksomheder og kirker har vist stor opbakning, og Børnesagens Fællesråd uddeler nu i alt 1.071.810 kr. til julestipendier, der hjælper udsatte børn med at få en god juleaften.

”Det er helt fantastisk at opleve en så massiv opbakning fra både kirker, virksomheder og fonde i Danmark. Takket være deres store bidrag kan flere fattige familier nu se frem til et nogle forhåbentligt skønne juledage”, siger René Skau Björnsson, formand for Børnesagens Fællesråd.

Se også: Flere tusinde søger igen julehjælp

”Vi har haft det højeste ansøgertal nogensinde. I alt 2201 har ansøgt om julestipendier fra Børnesagens Fællesråd. Det er 406 flere end for blot et år siden. Det svarer til en stigning i antallet af ansøgninger på næsten 30 %. Det er foruroligende tal, der afspejler hvordan den stigende fattigdom rammer udsatte familier i Danmark”, siger René Skau Björnsson.

Fodboldfonden, der har doneret 300.000 kr. til Juleindsamlingen, har samarbejdet med Børnesagens Fællesråd siden juni 2017. Fodboldfonden samarbejder med Børnesagen om at uddele stipendier til fritid, konfirmation, uddannelse og jul og afholder unikke børnearrangementer for udsatte børn og deres familier, inklusive koncerter, rekreative og kulturelle oplevelser og sommerferieophold.

Se mere på Fodboldfondens hjemmeside HER

”Fodboldfonden gør kontinuerligt en enorm forskel for eneforsørgere og deres børn, der er knyttet til stipendieprogrammet. Aktuelt skal de have en kæmpe tak for at hjælpe os med at hjælpe Danmarks fattigste med at få en god jul”, siger René Skau Björnsson.

Stine Schmeichel og Christine Kvist står bag Fodboldfonden, der siden juni 2017 har støttet Børnesagens stipendieprogram

Se en række af de øvrige virksomheder og fonde, der støtter Børnesagens Fællesråd HER

Børnesagens Fællesråd har over 100 års erfaring med socialt arbejde i Danmark og kirke og sogn er også helt centrale medspillere i vores arbejde for udsatte børn og unge i Danmark.

Det er baggrunden for, at Børnesagens Fællesråd har fået kongelig resolution på juleaften som indsamlingsdag i de danske folkekirker.

Det beløb, der samles ind i kirkerne i julen 2018, deles ud som julestipendier i 2019, hvor de hjælper udsatte børn med at få en god juleaften.