Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor samle ind?

Du skal starte din egen indsamling, hvis du ønsker at støtte kampen mod børnefattigdom. Det kan være, at du selv er enlig forælder eller på anden måde har været i en udsat position på et tidspunkt i dit liv og derfor kender til de udfordringer det kan medføre. Måske kender du nogen, der har svært ved at få enderne til at mødes, når der skal fejres jul, konfirmation eller fødselsdage og måske ikke har de store ressourcer eller et stærkt netværk. Det kan også bare være, at du i en tid, hvor familie, hygge og fællesskab er i højsædet ønsker at bidrage til, at alle børn får muligheden for at fejre jul. Uanset hvad din motivation er så byder vi den velkommen. Ingen bidrag er for små og dit netværk kan bidrage til at hjælpe udsatte børn og unge i Danmark med at få den hjælp de har behov for. Vi vil selvfølgelig stå klar til at hjælpe dig med din fundraiser hele vejen igennem


Hvordan fungerer det?

En online-indsamling er en unik måde, hvor du kan mobilisere dit netværk til at støtte op om kampen for at mindske børnefattigdom. Du kan se det som de gammeldags raslebøsser, der er rykket online, hvor forskellen blot er, at det primært er din omgangskreds, der eksponeres. Det er både dit netværk i fysisk forstand, men også dit netværk på de sociale medier. Via dit netværk når budskabet ud til mange mennesker, der måske ellers ikke ville have hørt om den sagen.


Hvordan starter jeg min indsamling?

Du trykker her. Der  Du er altid mere end velkommen til at tage kontakt til os via mail eller telefon, hvis du vil have hjælp til at starte din egen indsamling. Det vigtigste er, at du inden du starter en indsamling har gjort det klart for dig selv, hvorfor du ønsker at støtte kampen mod børnefattigdom. 

 

Hvorfor samle ind for Børnesagens Fællesråd?

Du skal vælge at samle ind til Børnesagens Fællesråd af følgende grunde: 

  1. Børnesagen har kæmpet for udsatte børn og unges rettigheder siden 1903. Vi kender altså til området og har lang erfaring 
  2. Vi har via vores stipendier direkte kontakt til vores målgruppe. Det giver et unikt indblik i hvilke problematikker udsatte familier står over for. Vi er altså helt tæt på vores målgruppe. 
  3. Vi hjælper dem som ingen stemme har, da mange udsatte familier mangler midler og ressourcer til at stå frem med deres historie og kræve, at deres rettigheder overholdes.
  4. Navnet ”Fællesråd” kommer ikke ud af ingenting, men betyder, at Børnesagen samler i alt 19 organisationer, der alle kæmper for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge i Danmark. Vi mener det altså alvorligt, når vi siger, at vi arbejder FÆLLES. Det betyder helt konkret, at vi mødes og drøfter væsentlige emner på børne- og ungeområdet, hvor vi trækker på den unikke ekspertviden og praksiserfaring, der eksisterer i Fællesrådet. 


Behøver jeg starte en indsamling for at støtte?

Nej, du behøver ikke starte en indsamling. Du er altid velkommen til bare at give et bidrag. Det kan du gøre her

Behøver jeg nogen tilladelse for at starte en indsamling?

Nej. Når du indsamler til Børnesagen Fællesråd har du tilladelse gennem vores indsamlingstilladelse. Læs mere på indsamlingsnævnets hjemmeside her. De penge du indsamler overføres automatisk til Børnesagens Fællesråd.

Er det sikkert?

Børnesagens Fællesråd bruger det danske BetterNow, der står for al sikkerheden i vores online-indsamlinger. BetterNow er bredt anerkendt i indsamlingskrede og bruges af flere større organisationer. Se mere her. Børnesagens Fællesråd er derudover medlem af ISOBRO (Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation), hvor vi opdateres og deltager i kurser og opkvalificering i henhold til gældende lovgivning, etik og retningslinjer på området.

Hvad går pengene til?

  1. For det første støtter du børn og unge direkte gennem stipendieuddeling til at holde en god jul, en konfirmationsfest, gå til en fritidsaktivitet eller færdiggøre en uddannelse. Læs mere om Børnesagens Fællesråds stipendieprogrammer her.
  2. For det andet støtter du Børnesagens Fællesråds medlemsorganisationer direkte, hvis ildsjæle til dagligt kæmper for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge. Læs mere om medlemsorganisationerne her.
  3. Endelig støtter du Børnesagens Fællesråds koordinerende arbejde som paraplyorganisation. Vi faciliterer samarbejdet mellem i alt 19 børneorganisationer i Børnesagens Fællesråd, da vi tror på, at vi i fællesskab kan have en stærkere stemme.

Kan jeg få skattefradrag for min donation?

Ja, det kan du. Du skal bare huske at oplyse om det, når du donerer