Julehjælp er en vigtig håndsrækning for stadig flere og Børnesagen modtager i år en kraftig stigning i antallet af henvendelser fra økonomisk og socialt udsatte, der søger om hjælp til at kunne holde jul eller deltage i en julefest juleaften eller andre arrangementer i forbindelse med julen.

For at imødekomme behovet har Bikuben Fonden givet en donation på 20.000 kr. til vores julehjælp. Pengene fra fonden indgår i vores pulje, som bruges til at uddele julehjælp til børnefamilier, der har så små rådighedsbeløb, at de ellers ikke har råd til at holde jul med julemad og gaver.

Børnesagen hjælper enlige forsørgere på overførelsesindkomst som har hjemmeboende børn. En eneforsørger, der får julehjælp har oftest mellem 1000 – 2500 kr. pr. måned tilbage, når de faste udgifter er betalt. Det beløb kan dække et beskedent husholdningsbudget, men det rækker ikke til ferier, fødselsdage, tandlæge, fritidsaktiviteter og jul.

Det var derfor også en glad sekretariatschef, Inge Marie Nielsen, der modtog den flotte donation fra Bikuben Fonden til det vigtige hjælpearbejde.  ”De her penge kommer rigtig mange mennesker til gode,” siger hun. ”Julehjælpen giver de berørte parter mulighed for at nyde en tiltrængt pause fra bekymringer og i stedet nyde julen. Den største tak til Bikuben Fonden for den flotte donation”.

(Foto: Foto: Casper Tybjerg)