Din virksomhed tager et socialt ansvar og demonstrerer samfundsengagement ved at støtte fattige børns adgang til kultur og aktiv fritid – og din virksomhed gør en forskel ved at sikre uddannelse til fattige og udsatte børns mødre.

Vi tror på, at tidens udfordringer løses bedst i fællesskab, og at den mest effektive hjælp ydes i et samspil mellem erhvervsliv, civilsamfund og kommune/stat.

 

STØT VIA SAMARBEJDE
Børnesagen støtter fattige og udsatte børn med fritidsstipendier, der giver dem mulighed for at dyrke en interesse eller en sportsgren.

Hvis barnet lever med en eneforsørger – der er i gang med en uddannelse – er der tilknyttet et uddannelses stipendium til barnets mor.

Stipendiet – der gør det muligt for eneforsørgeren at gennemføre en uddannelse (til gavn for både deres børn og for samfundsøkonomien) – inkluderer en mentor, der skal lette overgangen fra endt uddannelse til job. Uddannelsesstipendiet indeholder også rådgivning i gældsafvikling og budgetlægning.

Se vores sponsorer

Din virksomhed kan  evt. få en sponsorstudent, der deltager i arrangementer med dine medarbejdere, som derigennem får indblik i de vilkår, udsatte børn lever under. Sponsorstudenten får et netværk, og din virksomhed får ret til at bruge samarbejdet i PR-øjemed, inklusive brug af Børnesagens logo efter nærmere aftale.

Din virksomhed kan også støtte arbejdet generelt – som fx Haldor Topsøe og Augustinus Fonden gør det.

Vi står gerne til rådighed, hvis din virksomhed er interesseret i at markedsføre sig selv på sociale parametre som børnefattigdom og hjælp til selvhjælp i form af at sørge for, at udsatte børns rettigheder bliver overholdt i forhold til FN’s Børnekonvention.

Vi finder en individuel aftale, der passer nøjagtig til din virksomhed.

Kontakt os på telefon: 24626229

 

HER KAN DU SE HVAD STØTTEN BETYDER:

Silke og Mia fik en venskabsfamilie

”Vi er utrolig glade, for nu er der nogen, der inviterer os i biografen og tager med til arrangementer på skolen og hjælper med lektierne”, siger de.

Silke og Mias mor er eneforsørger og hun er også økonomisk trængt uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er derfor et kærkomment pusterum for hende, når hun kan sende sine børn på besøg hos venskabsfamilien og samtidig vide, at børnene får masser af gode oplevelser.

”I efterårsferien skal vi i sommerhus med venskabsfamilien. De er virkelig cool, for vi har faktisk aldrig været på efterårsferie før”, siger Silke.

Ricky kom på ferielejr

Rickys mor en sygemeldt og på kontanthjælp og har ikke råd til at rejse på ferie – derfor er hun ligeså glad som Ricky for, at Børnesagen har støttet ferielejren på Bornholm.

”Det er en ferie, jeg aldrig glemmer”, siger Ricky. ”Jeg har fået nye venner og instruktørerne siger, at jeg altid er velkommen til at kontakte dem igen, hvis jeg skulle få brug for det”.

jakob fik en konfirmationsfest

Med hjælp fra Børnesagens Fællesråd, fik Jakob en dejlig konfirmationsfest i maj. Jakobs mor er på førtidspension og har svært at betale de faste udgifter hver måned.

”Jeg er så taknemmelig”, siger Jakob. ”For min mor havde ikke råd til at invitere gæster og købe mad til dem; nogle gange har vi faktisk ikke engang nok mad til os selv. Det var ingen ekstravagant fest, men det var en fest og det er det vigtigste for mig. 1000 tak”, siger Jakob.

Kofi fik et fritidsjob

Kofi har fået fritidsjob – 7 timer om ugen som flaskedreng i et supermarked.
”Jeg er super glad”, siger han. ”Både for mine kolleger og for min løn. Jeg sparer sammen til en computer”.

Kofi fik hjælp til ansøgningen i Fisken – et værested på Vesterbro i København, hvis tilbud om formidling af fritidsjob er gratis for alle unge mellem 13-19 år.

Juleindsamling i danske kirker gør det muligt for Børnesagen, at støtte væresteder som Fisken, der i første halvdel af 2013 har formidlet job til 20 motiverede og friske unge mennesker.

Alma fortsætter som spejder

Alma elskede at gå til spejder. Da hendes mor mistede sit arbejde og kom på kontanthjælp, blev Alma meldt ud af spejdergruppen.

Børnesagen har hjulpet Alma med et stipendium – nu er der igen råd til at betale kontingentet.

”I dag er jeg glad! Der er mange, der er stoppet, fordi deres forældre ikke har råd til at lade dem fortsætte. Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe dem”, siger Alma.

Daniella kom på fodboldskole

Daniella på 9 år er et af de børn, der i år fik en fantastisk ferieoplevelse på en fodboldskole.

Hendes mor, der er sygemeldt og alene om at forsørge Daniella og hendes lillebror, fik råd til fodboldskolen takket være kirkernes indsamling til fattige og udsatte børn i Danmark.

”Jeg elskede at være der”, siger Daniella. ”Og så havde jeg heldigvis også noget at fortælle de andre børn i skolen om efter sommerferien”.

Hanne og Alberte fik en dejlig jul

Hanne er sygmeldt og på 4. år under ”udredning ” i det sociale system. Hendes rådighedsbeløb pr. måned er kr. 1150.

”Jeg har haft ondt i maven af bekymringer siden starten af november, for jeg vidste slet ikke hvordan jeg skulle få råd til julegaver – endsige råd til at sætte mad på bordet i juledagene. Så det er med en stor klump i halsen, jeg skriver og takker for julehjælpen. I har reddet julen for mig og min datter. Tusind tak.”

Peter fik en super skolestart

Peter fik en super skolestart i 0. klasse. Han fik nemlig en ny rygsæk, en ny madkasse og et nyt penalhus.

Hans mor – der er på kontanthjælp pga. diskusprolapser – har fået råd til skoleudstyret via en håndsrækning fra Børnesagens Fællesråd.

“Det er en perfekt skoletaske”, siger Peter. “Den har oven i købet plads til gymnastiktøjet”.

Bakhit fik en voksen-ven

”Bortset fra min mor, er han vist det eneste menneske, der aldrig har sat spørgsmålstegn ved, om jeg er god nok”, siger 10 årige Bakhit om sin voksen-ven, der både hjælper med lektier og følger til fodbold.

Børnesagen støtter organisationer som Børns Voksenvenner, der gennem de sidste 20 år har etableret mere end 1100 venskaber mellem en ressourcestærk, frivillig voksen og et barn med behov for ”sin egen ekstra voksne” i hverdagen.

Kunne du klare dig uden venner? Nej vel, men det kan børn heller ikke.

Ida fik varmt vintertøj

Det burde være både logisk og selvfølgeligt at udsatte børnefamilier har råd til at købe vintertøj til deres børn. Men det er det ikke. Især eneforsørgere på lave offentlige ydelser er udsat for fattigdom og dermed manglende muligheder for at opfylde deres børns basale behov.

Betina er sygemeldt og alene om at forsørge 4-årige Ida. Vi har hjulpet Ida med et stipendium til flyverdragt, vanter, hue og vinterstøvler.

”Det er så dejligt at Ida nu kan komme med de andre børn på legepladsen i børnehaven – uden at fryse. Mange tak”, siger Betina.

Laila fik hjælp til en højtid

50-årige Laila fra Aalborg er alene om at forsørge sin 13-årige datter, der skal konfirmeres til foråret. Laila er sygemeldt fra sit job som social- og sundhedshjælper på grund af depression, fibromyalgi og diskusprolapser. Familiens rådighedsbeløb er 1500 kr. om måneden. Hver måned. Året rundt.

Børnesagen har støttet Laila med et stipendium, som hun vil bruge til at holde en mindre sammenkomst i anledning af sin datters konfirmation til foråret.

Heidi fik hjælp til at holde varmen

40-årige Heidi fra Roskilde – alenemor til tre drenge på 9, 15 og 17 år – er sygemeldt pga. skoliose med markante, kroniske smerter. Sygedagpengene rækker knapt nok til de stadigt stigende faste udgifter: Husleje, el, varm og varme. Der er næsten intet til overs til mad eller tøj til drengene.

Heidi plejede at indgå afdragsaftaler med elselskabet. Men den nye kvartalsregning kom før hun var færdig med at afdrage på den forrige. Elselskabet varslede, at der ville blive lukket for strømmens i familiens almennyttige bolig.

Børnesagen har støttet Heidi med et stipendium, som hun har brugt til at afdrage på elregningen.

Jan og Laura fik en vaskemaskine

44-årige Jan fra Sønder Omme er – efter 7 operationer i knæene pga. slidgigt – tilkendt førtidspension. Jan er alene om at forsørge sin datter Laura på 10 år. Jans vaskemaskine er gået i stykker og med et rådighedsbeløb på 913 kr. om måneden til sig selv og Laura, er der ikke råd til at købe en ny. Banken var heller ikke interesseret i at låne ham beløbet.

Børnesagen har støttet Jan med et stipendium, som han har købt en brugt vaskemaskine for.

Camillas drenge fik nyt tøj

45-årige Camilla fra Solbjerg er alene med sine 3 drenge på 7, 9 og 17 år. De to yngste har astmatisk bronkitis. Camilla selv er på sygedagpenge pga. en smertefuld, kronisk tarmsygdom og en bipolar lidelse. Hun har udgifter til medicin for kr. 2200 om måneden og ryger ud og ind af sygehuset. Camilla frygter vinteren – hun ved ikke, hvordan hun skal få råd til varmt vintertøj til sine børn.

Børnesagen har støttet Camilla med et stipendium, som hun har brugt til tre vinterfrakker til drengene.

Selma slipper for at fryse

Mange fattige familier bekymrer sig om hvordan de skal få råd til flyverdragter, overtræksbukser, vinterstøvler og vinterfrakker til deres børn.

9-årige Selma bor i en af de familier, hvor fattigdommen har ramt hårdt. Hendes mor er på kontanthjælp og har svært at betale de faste udgifter hver måned. Børnesagen har støttet Selma med et stipendium til en varm frakke.

”Jeg er så glad”, siger Selmas mor. ”Jeg ville ønske, at ingen fattige børn skulle hutle sig gennem vinteren i for tynde frakker. 1000 tak til kirkerne”.

Olivia fik sit ønske om en god jul opfyldt

7-årige Olivias mor er syg. Hun har sclerose og modtager førtidspension. Når huslejen, el, varme, vand, licens og forsikringer er betalt, er der 1400 kr. tilbage til mad, tøj, ferier og fornøjelser. Hver måned.

Olivias største ønske er en juleaften, der ligner den, vi andre tager for givet. Med andesteg, juletræ og gaver. Med hjælp fra Børnesagen, gik Olivias ønske i opfyldelse.

”Det er den bedste juleaften, jeg nogen sinde har haft”, siger hun.